zooman2006@GMail.com

Saturday, June 12, 2010

Εθνική για κλάμα ή για γέλια????

Τί είμαστε αλήθεια????????? Μάλλον τσίρκο και ο περίγελος και φτωχός συγγενής ενός ποδοσφαίρου μιάς άλλης λογικής!!!!!!!

Είναι απαράδεκτο μετά από τόσα χρόνια ο συγκεκριμένος προπονητής να κατεβάζει την ομάδα έτσι...........
Αλλά και δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να σηκωθεί να φύγει μετά το 2008 (ειναι πολλά τα λεφτά ...Αρη!!!!) αλλά και η ΕΠΟ να τον κρατάει και να μας δουλεύει (μήπως τρώνε και κάποιοι άλλοι??????) Ελπίζω να μην αναρωτιέστε για ποιόν μιλάω.....
Αλλαγές απο εναν άλλο κόσμο....Πατσα αντί για Καραγκούνη!!!!!!!!!!!! Ο Σαμαράς και ο Χαριστέας ήταν 2-3 ταχύτητες πιο αργοί απο τους υπόλοιπους αργούς Ελληνες..... και κρατάει έξω τον Νίνη (για παράδειγμα) γιατί ετσι.....

Ας παέι στην Μέρκελ να τελειώνουμε μια ωρα αρχίτερα.....Μέχρι και στην διαφήμιση 1 (μια!!!!) φράση την διάβαζε ο .......πανάρχαιος και γελοίος τύπος γιατί δεν μπορούσε να μιλησει την γλώσσα που του δίνει σολωμό και χαβιάρι - οχι ψωμί !!!! τόσα χρόνια.......

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν λέω οτι πρέπει να είμαστε αχάριστοι για οτι μας προσέφερε το 2004! Σε καμμία περίπτωση!! Αλλά εκτοτε τι???????????????????????????????????????????? που καταφέραμε να περάσουμε στο Π.Κ απο ένα όμιλο που θα γινόμασταν ρεζίλι των σκυλιών αν δεν περνάγαμε???...................

Friday, June 11, 2010

Δημόσιοι Υπάλληλοι ή μήπως????

Ούτε που θυμάμαι πόσο καιρό έχω ν ασχοληθώ.... Πίκρα.....

Είπα λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις περί επαγγελματικής φύσης της ράτσας μας.


Βρήκα την παρακάτω επεξήγηση του όρου Δημόσιος Υπάλληλος, και μου ήρθαν κάποιοι συνειρμοί για τους οποίους σκέφτηκα να τους μοιραστώ μαζί σας,

Ποιος είναι και με τι ασχολείται;

Το καθήκον ενός δημόσιου διοικητικού υπαλλήλου είναι να είναι υπεύθυνος για ένα συγκεκριμένο τμήμα δραστηριοτήτων που διαχειρίζεται ή διοικείται από την πολιτεία (π.χ., φροντίδα υγείας, εκπαίδευση, κτίσιμο, κοινωνική υποστήριξη, μικρή υπηρεσιακή εγγραφή, φορολογία, περιβάλλον, κλπ.) Αυτός /αυτή συνήθως εργάζονται σε δημόσιο ινστιτούτο, στο κεντρικό ή τοπικό, δημοτικό, ή τοπικά ορισμένο επίπεδο (υπουργεία, περιοχή, πόλη, δημοτικές αρχές, γραφεία εργασίας, σχολικά συμβούλια, κλπ.).

Ποια είναι τα καθήκοντα του;

Η φροντίδα της διαχειριστικής ημερήσιας διάταξης του τμήματος που τον εμπιστεύεται σε αυτόν /αυτή σε δημόσιο ινστιτούτο - επεξεργασία ειδικευμένων πτυχών και άλλων διαχειριστικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένων της αναθεώρηση και την επίβλεψη για το πως εκτελούνται, και επίβλεψη άλλων τμημάτων της δημόσιας διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένου της προετοιμασίας και της επεξεργασίας των κατάλληλων υλικών υποστήριξης - τον υπολογισμό και την αξιολόγηση ωφελειών, φορολογιών και εισπράξεων ή άλλα, βασισμένα στους εφαρμόσιμους κανονισμούς, και αποφάσεις για αποκόμματα, αυξήσεις ή απόσυρση ωφελημάτων - τον χειρισμό εκπρόθεσμων πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου της συλλογής, την εφαρμογή διοικητικών βημάτων πλάι στους αποδέκτες των ωφελημάτων - η συλλογή των πληρωμών και άλλων εισδοχών και επιβεβαιώνοντας ότι οι οικονομικές ποινές πληρώνονται - επαληθεύοντας ότι υποστηρικτικά αρχεία είναι ορθά - κρατώντας αρχεία και στατιστικές και άλλα τμήματα πληροφοριών - εκδίδοντας, κάνοντας αλλαγές, κάνοντας αρχεία για επίσημα αρχεία - χειρίζοντας και αποθηκεύοντας αρχεία - εκτελώντας ειδικευμένα τεχνικά /οικονομικά ή άλλα καθήκοντα που απαιτούνται στη διοικητική διαδικασία, για παράδειγμα έρευνα, ανάλυση, μέτρηση, έρευνες, κλπ., χρησιμοποιώντας υπολογιστές, το εργαστήριο και άλλη τεχνολογία - ελέγχοντας την απόδοση παραγωγής της επεξεργασίας υπολογιστή - βάζοντας μαζί προϋπολογισμούς και επιβεβαιώνοντας ότι εισακούγονται, ελέγχοντάς τα - παραχωρώντας βασική συμβουλή σε πολίτες.

Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες;

Η δουλειά γίνεται σε γραφεία και παρόμοιους χώρους, όπου το περιβάλλον εργασίας είναι αρκετά άνετο.

Τι εργαλεία/ εξοπλισμό χρησιμοποιεί;

Κυρίως τεχνολογία υπολογιστή και κανονικό εξοπλισμό γραφείου.

Ποια προσόντα απαιτούνται για να πετύχει κανείς σε αυτόν τον τομέα;

Χρειάζεστε πανεπιστημιακή, ανώτερη ειδικευμένη ή συμπληρωμένη ειδικευμένη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με απολυτήριο, την ικανότητα να δουλεύετε συστηματικά, με ακρίβεια, αξιοπιστία, μια καλλιεργημένη εμφάνιση και τρόπους, και την ικανότητα να χειρίζεστε τους ανθρώπους.


Και σκέφτομαι λοιπόν:

Αν όλα τα παραπάνω περιγράφουν το προφίλ και το αντικείμενο του δημόσιου υπάλληλου (Δ.Υ για συντομία), αναρωτηθείτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά και τα καθήκοντα των συνεργατών / συναδέλφων / υφισταμένων / προϊσταμένων στην εταιρεία που εργάζεστε, χωρίς φυσικά να βγάζετε βέβαια απ’εξω και τον εαυτό σας! Εντάξει, καταλαβαίνω ότι σας είναι δύσκολο, να μην βγάλετε τον εαυτό σας απέξω (εξάλλου έχετε δαπανήσει ώρες ατέλειωτες να πλέκετε το εγκώμιό σας κάθε στιγμή που δίδεται η αφορμή και άλλες τόσες να γράψετε ένα ΤΕΛΕΙΟ βιογραφικό έχοντας αντιγράψει όλα τα στοιχεία από ….άλλα βιογραφικά) αλλά εμπιστευτικά σας λεω – μεταξύ μας!!! - να μην το πείτε σε κανέναν..... (με αυτόν τον τρόπο δεν θα μάθει κανείς ότι Δ.Υ. δεν είναι αυτοί που δουλεύουν στο Δημόσιο αλλά όλοι αυτοί που έχουν την νοοτροπία του «ωχαδερφισμού» και του «ότι μπορούμε κάνουμε Κύριε, φτάνει να «δείχνουμε» ότι ¨΄έχουμε κάνει τα πάντα και .....μάλιστα μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα!!!!!!!!!!!!!, σωστά??)

Αν η υπευθυνότητα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά εργασίας ενός Δ.Υ, κοιτάξτε δίπλα σας αλλά και στο γραφείο σας....Υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό?? Και αν ναι, αναγνωρίζεται?? Ή οι περισσότεροι λέμε, λετε, λένε «πάλι καλά που ο Δείνα είναι υπεύθυνο άτομο και φέρνει σε πέρας την δουλειά του και έτσι την βγάζω και εγώ καθαρή» ???

Αν η διαχείριση είναι ένα από τα χαρακτηριστικά εργασίας ενός Δ.Υ, κοιτάξτε δίπλα σας αλλά και στο γραφείο σας....Υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό?? Και αν ναι, αναγνωρίζεται?? Ή οι περισσότεροι λέμε, λετε, λένε «ευτυχώς που ο Τάδε διαχειρίζεται σωστά τον πελάτη, τον υφιστάμενο, τις καταστάσεις που παρουσιάζονται καθημερινά και έτσι την βγάζω και εγώ»???

Αν ο έλεγχος είναι ένα από τα χαρακτηριστικά εργασίας ενός Δ.Υ, κοιτάξτε δίπλα σας αλλά και στο γραφείο σας....Υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό?? Και αν ναι, αναγνωρίζεται?? Ή οι περισσότεροι λέμε, λετε, λένε « ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί που κάνουν έλεγχο στους πελάτες ή στους υφισταμένους και έτσι βγαίνει η δουλειά μου...» ???

Αν η κριτική ικανότητα λήψης οποιονδήποτε αποφάσεων είναι από τα χαρακτηριστικά εργασίας ενός Δ.Υ, κοιτάξτε δίπλα σας αλλά και στο γραφείο σας....Υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό?? Και αν ναι, αναγνωρίζεται?? Ή οι περισσότεροι λέμε, λετε, λένε «σε περίπτωσης λάθους κριτικής: είπα μια φορά και εγώ να του αφήσω πρωτοβουλία και τα σκάτωσε ο μ...» ή σε αντίθετη περίπτωση: «τόσα χρόνια διπλά μου, καιρός ήταν να πάρει και αυτός μια απόφαση......» ???

Αν η ...στοιχειώδης μόρφωση (είτε ανώτερη είτε πανεπιστημιακή) αν η .......στοιχειώδης γνώση χρήσης τεχνολογίας, αν η .............στοιχειώδης γνώση της Αγγλικής γλώσσας (εδώ πολλοί από εμάς δεν μιλάμε καλά-καλά σωστά την Ελληνική γλώσσα!!!) , είναι κάποια από τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά εργασίας ενός Δ.Υ, κοιτάξτε δίπλα σας αλλά και στο γραφείο σας....Υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό?? Και αν ναι, αναγνωρίζεται?? Ή οι περισσότεροι λέμε, λετε, λένε «κοίτα κάτι κορόιδα που χάνανε τον χρόνο τους σε χαζομάρες όπως ξένε γλώσσε, φτυχία και κομπούτερ!!!!!!!!!!» ????

Αν το .....ωράριο εργασίας είναι ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζει την εργασία του Δ.Υ, κοιτάξτε δίπλα σας αλλά και στο γραφείο σας....Υπάρχει στο λεξιλόγιο μας?? Και αν υπάρχει, ποια είναι τα άκρα??? Να είμαστε στις 3.30μμ σπίτι μας για να μην μας φωνάζει η γυναίκα μας και τρώγοντας μαζί της το ωραίο μας μεσημεριανό να πίνουμε «Εις υγεία των συναδέλφων που τους κοροϊδέψαμε και σήμερα !!!» ή να φεύγουμε από το γραφείο στις 6.30 με 7.00μμ για να δείχνουμε ότι για άλλη μια ημέρα «δουλέψαμε» το 11ωρο μας.......

Βρίζουμε και αναθεματίζουμε τον Δημόσιο Τομέα και τους Δημόσιους Υπάλληλους για τα χάλια της χώρας!! Όταν όμως χρειάζεται να γίνει κάτι «σήμερα» και εμείς έχοντας «κουραστεί» από την πίεση της ημέρας το αναθέτουμε στον συνάδελφο ή υφιστάμενο να το κάνει και «δεχόμαστε» την απάντηση: «είναι 5 παρά είκοσι (μμ!!) και θα πρέπει να φύγω γατί έχω αργήσει αλλά αύριο θα σας το έχω έτοιμο», δεν λειτουργούμε σαν Δημόσιο? Και δεν είναι λίγες οι φορές που έρχεται το αύριο, εμείς ξεχάσαμε να το ζητήσουμε – δεν ασκήσαμε έλεγχο (ωχ, αδελφέ έχω τόσα στο κεφάλι μου, εξάλλου το ανέθεσα στον μ...), ο «άλλος» σκέφτηκε ότι το «αύριο» είναι μια ολόκληρη ημέρα επομένως μπορεί να το κάνει αργότερα και αν είναι τυχερός μπορεί να μην το κάνει και καθόλου (στο κάτω –κάτω της γραφής δεν είναι δικό του το deadline!) Και μιλάμε για υπευθυνότητα!!!

Τότε γιατί δεν πάμε στον καθρέφτη για να ξαναβρίσουμε όλους αυτούς τους Δημόσιους που μας έχουν φέρει σε αυτό το χάλι????

Σκέφτομαι να μην αναφερθώ και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο κάθε επαγγελματίας (είτε Δημόσιος είτε Ιδιωτικός Υπάλληλος) γιατί τότε ...ζήτω που καήκαμε.....

Άσε ρε αδερφέ, γιατί πρέπει να κρατήσουμε και την θεσούλα μας στην εταιρεία!!!!!!! Τόσα χρόνια την έχουμε διατηρήσει.....τώρα θα την χάσουμε???? Αλλά μετά μας φταιει η μονιμότητα στο δημόσιο.............